Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta tricolor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Den här tårtan kommer från Coop's hemsida och verkade så god att jag gärna vill sprida receptet här. Jag har inte själv bakat den än, tycker dock att brytningen mellan brownie, både vit och mörk choklad samt svarta vinbär lät spännande. Ni som testar att baka den kan väl skriva en kommentar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Browniebotten: Smält smöret. Blanda smöret med alla ingredienser förutom nötterna, rör tills du har en slät smet, tillsätt slutligen de hackade nötterna. Häll smeten i en smord och bröad springform, 26 centimeter i diametern. Grädda i ugnen 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna.
  2. Chokladmousse: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Värm socker och vatten i en kastrull till 120 grader. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa kraftigt tills du har ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden fast och fluffig. Smält gelatinbladen i kastrull på låg värme. Vänd försiktigt ner chokladen och gelatinet i marängsmeten. Vänd ner chokladblandningen i grädden och bred ut ovanpå den avsvalnade tårtbotten i formen. Låt stå och stelna i kylen cirka 1 timme.
  3. Svartvinbärsmousse Vispa äggvitorna till ett fast skum. Värm socker och vatten i en kastrull till 120 grader. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa kraftigt tills du har ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Värm upp svarta vinbär och socker i en kastrull. Låt det koka upp och mosa dem därefter genom en sil så att skal och kärnor försvinner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm citronsaften i en kastrull och smält ner gelatinbladen i saften. Blanda ner svartvinbärspurén i kastrullen med citron. Vänd försiktigt ner purén i marängen.. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner svartbinbärsblandningen i grädden. Bred ut moussen över den stelnade chokladmoussen. Låt stå och stelna i kylen cirka 1 timme.
  4. Vit choklad- och limemousse: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Värm socker och vatten i en kastrull till 120 grader. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa kraftigt tills du har ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat.. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter. Värm limesaften i en kastrull och smält ner gelatinbladen i saften. Smält chokladen över vattenbad. Blanda chokladen med äggulor och limeskal. Vänd ner i marängen med limesaften.. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladbladningen i grädden. Häll moussen i en sprits och spritsa ut ”bollar” över den stelnade svartvinbärsmoussen. Låt stelna i frys eller kylskåp.
  5. Chokladdekoration: Smält chokladen i vattenbad och häll över i en sprits med liten öppning. Spritsa ut tunna sträck till ett rutmönster på bakplåtspapper så att de bildar ett nät. Låt det svalna i kylen och dekorera tårtan med dessa vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.