- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En toppengod kladdkaka som jag gjort glutenfri. Är allra godast när den kallnat något, kan därför med fördel göras i förväg och förvaras i kylskåp.
Instruktioner
- Spara en matsked socker. Blanda samman de torra ingredienserna, smält margarinet och låt svalna något. Separera äggulan från vitan. Rör samman de torra ingredienserna med äggulorna, margarinet och mjölken. Smeten ska vara ganska tjock. Rör ner sirapen och hallonen, gärna med elvisp så att hallonen blir fint fördelade i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt matskeden med socker och vispa lite till. Vänd ner marängsmeten i kaksmeten, låt smeten gärna vara lite "randig". Häll över i en springform med bakplåtspapper i botten, formen bör vara ca 23-25 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, på 175 grader. Mitten av kakan kommer att vara fast men kladdig.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar