- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En fyllig mozarellapaj med soltorkade tomater, pesto och Italiensk prosciutto.
Instruktioner
- Häll mjölet i en skål och knåda in smöret. Tillsätt sedan vattnet och knåda ytterligare tills degen blivit jämn och fin som en jämn och fin deg ska vara. Tryck ut degen jämnt i pajformen och ställ sedan in den i ugnen på 200 grader i ca 10 - 15 minuter.
- Under tiden pajdegen gräddas så kan man passa på att förberreda resten av tillagningen, och det görs lättast med hjälp av ännu en skål. Kläck i denna äggen och tillsätt mjölken, saltet, svart- och vitpepparn. Hacka upp dom soltorkade tomaterna och tärna mozarellan för att sedan tillsätta dessa.
- Låt gärna peston rinna av lite i ett kaffefilter eller liknande för att avlägnsa lite vätska som annars kan få pajbottnen att bli degig.
- Häll därefter det som är kvar av peston över det nygräddade pajskalet och fördela det jämnt och fint som jämnt och fin pesto ska vara. Sist men inte minst, häll fyllningen över pajskalet och grädda härligheten i 35 - 40 minuter tills pajen fått en fin gyllenbrun yta.
- Avjnut gärna med några klyftor kvisttomat och ett glas Ca'Maggiore Langhe Rosso.
- Bon Appétit
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Är den lika god kall?
För att svara på min egna fråga, så JA den va lika god kall! :) Men jag hade nog skippat det tillsatta saltet med tanke på att både tomaterna, pesto och "skinkan" är salta som det är.. Så blev liiite för salt.. Men annars gott som fasen! :) Otroligt mkt smak! Tack! :)