Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winets pasta pesto speciale

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbart god lättillagad pastarätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlökarna och hacka fint. Skär tomaterna i små fina halvklyftor. Skär rödlöken i fina små strimlor. Skär mozarellaosten i små små bitar. Skär svampen i fina bitar. Tärna kycklingen i stora goda bitar. Klipp baconen i små fina bitar. Ta fram en stor skål, lägg i peston, mozarellan, tomaterna, del av rödlöken och baconen, lite av vitlöken och 1 dl grädde och blanda allt väl, gärna med nytvättade händer. Stek/Woka kycklingen med cayenne, svartpeppar och resten av vitlöken och koka pastan under tiden. Krydda gärna kycklingen med kycklingkrydda, typ Go Cajun. Efter halva stektiden, släng ner resten av rödlöken, grädden, resten av baconen och svampen till kycklingen. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den varma pastan och kycklingen ihop med pestoröran i den stora skålen. Rör om ordentligt så osten smälter av värmen och ger långa goda osttrådar i maten och allt blandar sig väl. Det måste vara riktigt varmt när det läggs ner till pestoröran.
  2. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cutelillamygirl 27 mars 2011

    Väldigt god kycklingrätt. Jag stekte all lök, svamp och bacon (är ostekt bacon verkligen gott...?) I vilket fall som, väldigt goda smaker tillsammans, 5 poäng får rätten av oss.

  • _Alexandra_ 14 november 2011

    Himmelskt! Men även jag valde att steka all lök och knapersteka baconet. Kommer lätt göra om den här rätten :) Klar 5:a

  • FizzGT 8 mars 2014

    Riktig god pastarätt! Rekommenderar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.