Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozartbitar

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett förenklat recept på Mozartkulor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut mandelmassan till två tunna plattor ca 12x12 cm mellan plastfolie. Kavla en i taget. Det är svårt att kavla så jämnt så man får skära dom jämna med kniv.
  2. Mjuka upp nougaten lite grann i mikron, så den blir bredbar. Bred sedan nougaten över en av mandelmasseplattorna och lägg sedan den andra mandelmasseplattan över nougaten. Skär snygga kanter så det blir en jämn fyrkant. Smält blockchoklad i vattenbad och pensla över mandelmassan. Drag fina vågiga mönster med en gaffel när chokladen stelnat lite. Ställ in i kylskåp och låt stelna. Skär därefter i lagom stora godisbitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.