Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozartkulor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Perfekt julgodis som är enkelt att göra som både ser och smakar lyxigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nougaten i ca 50 bitar och rulla dem till kulor.
  2. Skär sedan mandelmassan i ca 50 bitar och rulla dem till kulor och platta sedan ut dem.
  3. Sedan så lägger man nougatkula på den plattade mandelmassan och rullar ihop dem så att mandelmassan hamnar utanpå nougaten.
  4. Smält chokladen i vattenbad och rulla sedan kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem torka.
  5. Ett tips är att använda en gaffel när du ska rulla kulorna i chokladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stbcn1122 29 januari 2014

    OJ, så gods de var!!!! Lite pilligt att göra men det var det värt. Uppskattades av alla under julen. En superklar 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.