Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellabiffar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inuti dessa saftiga biffar gömmer sig en krämig mozzarellaost. Piffigt! Här serveras biffarna tillsammans med en grekisk sallad men de är även goda till pasta och en mustig tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna. Riv den ena och finhacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna. Blanda grädden, ägget, den rivna och även den frästa löken, de mosade potatisarna, ströbrödet, och vattnet till en jämn smet i en bunke. Ställ åt sidan och låt blandningen svälla en stund.
  2. Blanda lök och gräddsmeten med blandfärs, kalvfond och timjan. Salta och peppra. Forma 6 stora köttbullar - detta för att få in mozzarellan smidigt i färsen. Skär mozzarellan i 6 jämna bitar. Tryck in en mozzarellabit i varje köttbulle och forma samtidigt till fina biffar. Stek biffarna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
  3. Servera biffarna gärna med en grekisk sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.