Inuti dessa saftiga biffar gömmer sig en krämig mozzarellaost. Piffigt! Här serveras biffarna tillsammans med en grekisk sallad men de är även goda till pasta och en mustig tomatsås.
Instruktioner
- Skala lökarna. Riv den ena och finhacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna. Blanda grädden, ägget, den rivna och även den frästa löken, de mosade potatisarna, ströbrödet, och vattnet till en jämn smet i en bunke. Ställ åt sidan och låt blandningen svälla en stund.
- Blanda lök och gräddsmeten med blandfärs, kalvfond och timjan.
Salta och peppra. Forma 6 stora köttbullar - detta för att få in mozzarellan smidigt i färsen. Skär mozzarellan i 6 jämna bitar. Tryck in en mozzarellabit i varje köttbulle och forma samtidigt till fina biffar. Stek biffarna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
- Servera biffarna gärna med en grekisk sallad.
Publicerat den
25 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar