- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lufttorkad skinka eller bacon fungerar också bra till den här rätten istället för salami. Testa den även med andra sorters ost, så får rätten ny karaktär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° och ta fram en stor ugnsform.
- Putsa fläskfilé och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Vispa ihop crème fraiche, 2 dl vatten, tomatpuré, cayennepeppar, basilika, oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en kastrull. Koka upp såsen.
- Smält smör i en stekpanna och bryn fläskfiléerna runtom i två omgångar på hög värme i 3 minuter. Under tiden, skär mozzarella i 6 skivor och salami i grova bitar (spar 6 hela skivor).
- Lägg filéerna i formen och skär 4 djupa snitt i varje filé. Lägg en skiva mozzarella och en salamiskiva (totalt 6 st) i varje snitt.
Häll över den varma såsen i formen och fördela salamibitarna runtom köttet.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Koka ris enl anvisning på förpackningen.
Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull. Skala och skär morötter och kålrot i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter och bitar. Koka grönsakerna i 4 minuter.
- Skär fläskfilén i 6 bitar och häll över såsen från formen i en skål.
Servera med grönsakerna och riset.
Publicerat den
12 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar