Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En italiensk klassiker i ny tappning. Tre sorters ost, kyckling, bacon och tomat gör denna rätt till en riktig smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär baconet i strimlor. Skala vitlök, lök och morötter och hacka dem fint. Skölj och/eller torka av kycklingbrösten. Tärna sedan köttet fint.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn baconet knaprigt. Tillsätt vitlök, lök och morötter och bryn ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet och bryn det runt om.
  3. Dela ev tomaterna, tillsätt dem sedan i pannan. Häll i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda utan lock i ca 30 min.
  4. Mosa philadelphiaosten med en gaffel och blanda ner äggen och 1 dl av parmesanosten. Skär mozzarellaosten i tärningar.
  5. Lägg 2 msk mozzarellaost åt sidan och blanda resten i ostsmeten. Ta kycklinggrytan från värmen och blanda ner ostsmeten. Blanda väl.
  6. Sätt ugnen på 200°C. Fyll cannellonin med blandningen. Lägg resten av blandningen i en ugnsfast form. Lägg cannellonin ovanpå. Strö över resten av parmesan- och mozzarellaosten. Klicka över matfett. Ställ in i ugnen 45min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pingu 8 februari 2011

    Supergott! Serverade din cannelloni då maken fyllde år och önskat sig pastabuffé. Alla 17 släktingar blev överförtjusta i cannellonin. Detta gör vi absolut fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.