En italiensk klassiker i ny tappning. Tre sorters ost, kyckling, bacon och tomat gör denna rätt till en riktig smakupplevelse.
Instruktioner
- Skär baconet i strimlor. Skala vitlök, lök och morötter och hacka dem fint. Skölj och/eller torka av kycklingbrösten. Tärna sedan köttet fint.
- Hetta upp oljan i en gryta och bryn baconet knaprigt. Tillsätt vitlök, lök och morötter och bryn
ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet och bryn det runt om.
- Dela ev tomaterna, tillsätt dem sedan i pannan. Häll i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda utan lock i ca 30 min.
- Mosa philadelphiaosten med en gaffel och blanda ner äggen och 1 dl av parmesanosten. Skär mozzarellaosten i tärningar.
- Lägg 2 msk mozzarellaost åt sidan och blanda resten i ostsmeten. Ta kycklinggrytan från värmen och blanda ner ostsmeten. Blanda väl.
- Sätt ugnen på 200°C. Fyll cannellonin med blandningen. Lägg resten av blandningen i en ugnsfast form. Lägg cannellonin ovanpå. Strö över resten av parmesan- och mozzarellaosten. Klicka över matfett. Ställ in i ugnen 45min.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Serverade din cannelloni då maken fyllde år och önskat sig pastabuffé. Alla 17 släktingar blev överförtjusta i cannellonin. Detta gör vi absolut fler gånger!