- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott och mäktigt, passar med kall öl!
Instruktioner
- Pizzadeg:
Smula sönder jästen, tillsätt socker ,salt, vatten och olja. Häll i mjölet lite i taget, tills du får en fin, mjuk deg. Knåda i nån minut. Lägg degen åt sidan, pensla med lite olja och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Baka ut två runda pizzabottnar, lägg över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Strö över parmesan, fördela salamin över, och lägg över skivade tomater. Strö över tomaterna dem rivna ostar.
- Vispa ägg med crème fraiche, blanda i dem färska kryddor, salta och peppra lite, och ha i lite riven muskotnöt.
Häll äggblandningen över pizzan.
- Grädda i nedersta delen av ugnen, i 35 minuter, 200 grader.
Publicerat den
23 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar