Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza rustik

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott och mäktigt, passar med kall öl!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Smula sönder jästen, tillsätt socker ,salt, vatten och olja. Häll i mjölet lite i taget, tills du får en fin, mjuk deg. Knåda i nån minut. Lägg degen åt sidan, pensla med lite olja och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Baka ut två runda pizzabottnar, lägg över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över parmesan, fördela salamin över, och lägg över skivade tomater. Strö över tomaterna dem rivna ostar.
  3. Vispa ägg med crème fraiche, blanda i dem färska kryddor, salta och peppra lite, och ha i lite riven muskotnöt. Häll äggblandningen över pizzan.
  4. Grädda i nedersta delen av ugnen, i 35 minuter, 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.