Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med aubergine och mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god och lättlagad, vegetarisk pastarätt med krämig mozzarellaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av och ansa auberginerna och skär dem i små tärningar. Lägg dem i ett durkslag med ett fat under för avrinning. Strö över salt och låt den beska saften rinna ur, i ca 30 minuter.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i aubergine, finhackad vitlök, peperoncino och salt och stek blandningen i ca 10-15 minuter, rör om då och då.
  3. Tillsätt vinet och låt det koka in i ett par minuter. Blanda därefter i tomat, finhackad persilja, strimlade basilikablad och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock, undertiden som såsen kokar. Lägg ner gnocchin i vattnet ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt gnocchin rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
  5. Häll först över tomatsåsen i kastrullen med gnocchi, blanda väl. Rör sedan i mozzarella osten skuren i tärningar.
  6. Servera genast gnocchin med lite överströdd persilja och riven parmesanost i en skål på sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.