Saftig, italiensk köttfärslimpa pimpad med järnrik spenat och krämig mozzarellaost. Husmanskost i en festlig tappning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm upp smör i en stekpanna, lägg i spenaten och fräs den i ett par minuter. Salta och peppra. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar.
- Lägg de båda färssorterna i en skål. Tillsätt ägg, bröd och riven parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen.
- För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
- Medan köttrullen steks:
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatisskivorna i panna, strö över rosmarin och lite salt och peppar. Stek på låg värme i ca 15 minuter. Vänd om med en stekspade då och då.
- Servera köttfärsrullen med potatisen.
Publicerat den
21 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar