Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulle fylld med spenat och mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig, italiensk köttfärslimpa pimpad med järnrik spenat och krämig mozzarellaost. Husmanskost i en festlig tappning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm upp smör i en stekpanna, lägg i spenaten och fräs den i ett par minuter. Salta och peppra. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar.
  3. Lägg de båda färssorterna i en skål. Tillsätt ägg, bröd och riven parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen.
  4. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
  5. Medan köttrullen steks: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatisskivorna i panna, strö över rosmarin och lite salt och peppar. Stek på låg värme i ca 15 minuter. Vänd om med en stekspade då och då.
  6. Servera köttfärsrullen med potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.