Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellasallad med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En somrig och festlig sallad. Mozzarellan får en spröd och krispig yta av att man panerar den och steker den snabbt. Jordgubbarna ger sötma, mozzarellan ger krispighet och den lufttorkade skinkan ger sälta. Fräscht och gott i 3 härliga smakkombinationer! Servera som en förrätt, tillbehör eller som en lättare lunch eller middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna och dela dem i kvartar. Blanda med sallad, finstrimlad basilika, balsamvinäger och socker. Fördela på fyra tallrikar.
  2. Skär mozzarellan i bitar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Stek mozzarellan hastigt i olja på medelvärme tills den får lite färg.
  3. Fördela osten över salladen tillsammans med den lufttorkade skinkan. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.