Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkakor med lemon curd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart goda och syrliga läckerbitar till kaffet eller teet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med smör. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
  2. Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
  3. Pensling: Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa varje muffins i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat/teet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillaanna6 23 mars 2013

    Det står att man ska varva med mjölken. Men finns ingen mjölk i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.