- Serverar: 6-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart goda och syrliga läckerbitar till kaffet eller teet!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med smör. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
- Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
- Pensling:
Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa varje muffins i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat/teet.
Publicerat den
10 mars 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det står att man ska varva med mjölken. Men finns ingen mjölk i receptet.