- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Fantastiskt luftiga och goda muffins, ännu godare om man slänger i några chokladbitar i formarna!
Instruktioner
- Om du använder vanligt steksmör (alltså inte flytande) börjar du med att smälta det och låta det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst, nästan vitt och vispa gradvis i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll därefter i apelsinsaften och smöret (som ska vara fingervarmt), vispa till en jämn smet.
- Häll ca 1½ msk av smeten i muffinsformarna (om du använder american-size, annars 1 msk max), det bör bli hälften av smeten kvar. Vispa i oboypulvret och kakaon i den resterande smeten och fördela den i formarna.
- När du fyllt formarna, ta en liten sked eller annat bestick och rör runt i formarna så den ljusa smeten underst kommer upp till ytan i mönster. Placera i mitten av ugnen, 20 min.
Publicerat den
29 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergoda! väldigt uppskattade hemma!