Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade muffins (tigermuffins)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fantastiskt luftiga och goda muffins, ännu godare om man slänger i några chokladbitar i formarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder vanligt steksmör (alltså inte flytande) börjar du med att smälta det och låta det svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst, nästan vitt och vispa gradvis i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll därefter i apelsinsaften och smöret (som ska vara fingervarmt), vispa till en jämn smet.
  3. Häll ca 1½ msk av smeten i muffinsformarna (om du använder american-size, annars 1 msk max), det bör bli hälften av smeten kvar. Vispa i oboypulvret och kakaon i den resterande smeten och fördela den i formarna.
  4. När du fyllt formarna, ta en liten sked eller annat bestick och rör runt i formarna så den ljusa smeten underst kommer upp till ytan i mönster. Placera i mitten av ugnen, 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tarja79 16 februari 2012

    supergoda! väldigt uppskattade hemma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.