Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med brynt smör, gräddfil och mandel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De allra flesta klarar av att baka muffins. De här får extra god, lite nötig smak av det brynta smöret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg, strö- och farinsocker tills det är riktigt fluffigt, gärna med elvisp. Bryn samtidigt smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och blanda försiktigt ner smöret. Avsluta med att vända i gräddfilen.
  4. Fördela smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt och strö på lite mandelspån. Pudra över florsocker och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på storleken på formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.