Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Multi-bars med yoghurtöverdrag

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En kaka full med nyttigheter. Perfekt att äta efter träning, som mellanmål eller till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll i alla ingredienser i en skål, blanda om noggrant tills det blir en kletig klump.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg klumpen på bakplåtspappret och platta till det till önskad tjocklek. Grädda sedan mitt i ugnen 20-30 minuter. Skär dem sedan i önskad storlek och låt svalna.
  4. Häll i vaniljyoghurten i en kastrull, tillsätt florsocker, sirap samt vaniljsocker. Vispa runt lite tills den blir varm och börjar koka lite lätt. När det börjar koka ta då bort den från plattan och tillsätt smöret, vispa lite tills smöret har smält. Ställ sedan in det i kylen eller frysen för att svalna.
  5. När både "müsli-kakorna" och yoghurtblandningen har svalnat så lägg på ett lager yoghurt på kakorna och ställ in i frysen för att stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.