Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mummagod päron och rabarberkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Päronens sötma och rabarberns syrlighet passade ypperligt ihop med en inramning av mild kardemummasmak. Gjort på en kvart.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar ca 3-4 cm. Skala och ta bort kärnhuset på päronen, skär sen i bitar. Koka upp cider, socker och kardemumma. Lägg i päron och rabarber och koka under lock i ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och rör ihop potatismjölet med lite kallt vatten. Rör ner mjölet i en fin stråle under omrörning. Låt koka upp igen under omrörning till de första bubblorna syns. Häll över i serveringsskål och strö över strösocker. Sockret hindrar ytan från att skinna sig. Servera avsvalnad eller kall med mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.