Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mummapannkakor

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Efterrättspannkakor med härlig smak. Kalla pannkakor passar perfekt till pannkakstårta.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl, salt, strösocker, kardemumma, kanel, vanillin, och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Vispa ner resten av mjölken, smält smör och äppelmos. Knäck i äggen och vispa till en slät smet. Fräs lite smör i en stekpanna och sänk värmen till något under medelvärme. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd pannkakan när översidan skinnat sig. Servera gärna varma med jordgubbssylt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.