- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Blev bjuden på denna för många år sedan, suveränt god.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek till fin yta.
- Strimla , salta och peppra paprikorna fräs dem mjuka Dela champinjonerna ock stek till sist på även dem.
- Lägg paprikorna i botten på formen, champinjonerna över dem och till sist fläskfilén överst, klicka ut vitlöksost på varje filé. Slå grädden över och sätt in i 250 grader varm ugn tills grädden börjar bubbla, ca 25 minuter.
- Servera med klyftpotatis som du sätter in i ugnen först, efter halva gräddningstiden sätter du in filén under. Serveras med grönsallad.
Publicerat den
17 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var bland det "smarrigaste" vi ätit! Lade dock till 2 dl grädde och 2 vitlöksklyftor, serverade med stekt potatis. Tack för receptet! Mamma Mu!
För mig verkar det vara lång gräddningstid 25 min i så varm ugn, köttet är ju skivat och brynt. Stämmer det?
Jättegott!! Bytade burkchamp. mot färska,mycket godare,och minskade antalet paprikor till11/2-2.Detta lagar jag med säkerhet fler gånger,närmast nästa tjejträff.
Jättegott! En perfekt bjudrätt som alltid får högsta betyg alla.
Tack för kommentaren,gjorde denna för inte så länge sedan själv.Brukar anv färska champ. själv,beror lite på vad som finns i vår lilla affär.