Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig laxspagetti

 
Mumsig laxspagetti Mumsig laxspagetti
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott, enkelt och nyttigt! Har man ont om tid kan man självklart använda varmrökt lax istället för att tillaga laxfiléerna själv. Och vill man lyxa till det är det gott att vända ned ett gäng färska räkor innan serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du fryst lax så tina filéerna först. Salta och peppra på båda sidor, lägg dem sedan med marinaden i en plastpåse i 30 minuter. Baka av laxfiléerna på en plåt i 12 minuter med ugnen på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
  2. Koka pastan i vattnet och buljongtärningarna tills det är en minut kvar innan den är färdig. Spara 3 dl pastavatten och häll bort resten.
  3. Skiva och stek champinjonerna med salt och peppar tills de fått fin färg. I med spenaten och chili, fräs under omrörning i några minuter. Dela cocktailtomaterna i två delar, i med dem och broccolin i pannan och kör ytterligare någon minut. Pressa över den andra halvan av limen. Stjälp i spagettin tillsammans med pastavattnet och fiskfonden. Låt koka tills spagettin är klar att serveras.
  4. Dela laxfiléerna med fingrarna i mindre bitar. Vänd i dem i pannan och stjälp upp alltsammans på ett serveringsfat. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.