Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig marängtårta!

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En jätte bra bjudtårta. På vintern brukar jag ha chokladkrämen mellan bottnarna och på sommaren har jag färska bär och grädde. Den är väldigt uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbotten:
  2. Vispa vitorna hårt och vänd ner sockret försiktigt. Bred ut i en liten långpanna med bakplåtspapper under
  3. Grädda 150 grader 1 timma. Kolla så den är helt färdig annars blir det svårt att få bort pappret.
  4. Krämen;
  5. rör ihop gulor,mjöl,mjölk, kakao och låt det försiktigt tjockna Rör i smöret, florsockret och vaniljsockret.
  6. Låt krämen kallna och bred på halva botten och lägg på den andra halvan.
  7. Ska jag ha många gäster gör jag 2 bottnar då räcker den till 10 personer ungefär berorende på hur sugna de är :)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tittit-jippie 12 april 2012

    Ska marängbotten vara i ugnen i en hel timma?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.