Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig morotskaka

(3 kommentarer)  
Mumsig morotskaka Mumsig morotskaka
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lättbakad och helt oemotståndlig! Har aldrig smakat någon som är godare! Får den vila över natten så blir den ännu saftigare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner. Tillsätt citronskal, olja och sist morötterna. Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 1,5 l. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna en stund innan du lägger på glasyren.
  2. Glasyr: Rör ihop philadelphiaost, flytande margarin, vaniljsocker och florsocker till en slät och smidig smet. Bred över den kalla kakan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monrun 4 maj 2011

    Jättegod! Saftig! Utesluter en del av florsockret i glasyren så kan alla äta av den! Gott! / Monica

  • bibicarlsson 27 september 2012

    Så saftig och god. En klar 5:a

  • TheLoppan 5 januari 2013

    Suveränt god ! Högsta betyg ges denna ! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.