Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig Oreotårta

 
Skriv ut

Om du gillar Oreokakor, är detta tårtan för dig! Mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm).
  2. Kräm: Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphiamassan. Bred krämen över kakbottnen. Sätt i kylskåpet.
  3. Chokladmousse: Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smält. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.
  4. Topping: Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.
  5. Garnering: Garnera med hackade Oreokex, Non stop och chokladsås.
  6. NJUT!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.