Om du gillar Oreokakor, är detta tårtan för dig!
Mumsigt!
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm).
- Kräm:
Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphiamassan. Bred krämen över kakbottnen. Sätt i kylskåpet.
- Chokladmousse:
Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smält. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.
- Topping:
Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.
- Garnering:
Garnera med hackade Oreokex, Non stop och chokladsås.
- NJUT!
Publicerat den
4 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar