- Serverar: 2 portioner
- Tid: 6 minuter
Skriv ut
Bästa sättet att slippa söta gröt med sylt och annat. Äpplen är gott i men kan bli lite tråkigt i längden. Banan gör gröten söt och jättegod!!! Från att ha sett gröt som ett nödvändigt ont längtar jag efter den varje morgon!
Instruktioner
- Koka upp vatten, ha i grynen från början om du vill ha en smetig gröt, annars lägg i dem när vattnet kokar och puttra på låg värme 4-5 minuter., rör ofta så det inte bränner fast. Efter halva tiden släng i bananen och rör runt så den blandar sig och blir riktigt mosig.
- Hälso-pimpa ytterligare - annorlunda och gott:
en halv fint riven rå rödbeta - söt smak och fin färg!
eller en halv fint riven morot - ger fräsch gröt och lite tuggmotstånd.
Dessa 2 godsaker bör röras ner precis i slutet så de inte blir tillagade.
- Servering:
Gott med mjölk, ännu godare med Havremjölk!
Men ALLRA GODAST blir fruktjuice! Testa att häll över en kopp frukostjuice i gröten istället för mjölk och upplev en gröt som smakar som en härlig efterrätt -men är supernyttig!!
- * passar utmärkt att ta en trött banan som blivit kvar i fruktskålen och börjar bli brun...
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar