Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga banangröten

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 6 minuter
Skriv ut

Bästa sättet att slippa söta gröt med sylt och annat. Äpplen är gott i men kan bli lite tråkigt i längden. Banan gör gröten söt och jättegod!!! Från att ha sett gröt som ett nödvändigt ont längtar jag efter den varje morgon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, ha i grynen från början om du vill ha en smetig gröt, annars lägg i dem när vattnet kokar och puttra på låg värme 4-5 minuter., rör ofta så det inte bränner fast. Efter halva tiden släng i bananen och rör runt så den blandar sig och blir riktigt mosig.
  2. Hälso-pimpa ytterligare - annorlunda och gott: en halv fint riven rå rödbeta - söt smak och fin färg! eller en halv fint riven morot - ger fräsch gröt och lite tuggmotstånd. Dessa 2 godsaker bör röras ner precis i slutet så de inte blir tillagade.
  3. Servering: Gott med mjölk, ännu godare med Havremjölk! Men ALLRA GODAST blir fruktjuice! Testa att häll över en kopp frukostjuice i gröten istället för mjölk och upplev en gröt som smakar som en härlig efterrätt -men är supernyttig!!
  4. * passar utmärkt att ta en trött banan som blivit kvar i fruktskålen och börjar bli brun...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.