Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga matmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Muffins fyllda med olika nyttigheter. Perfekt mellanmål, mat-att-ta-med, frukost, picknick eller tillägg till en rätt. Även ett smart sätt att få barnen att äta mer grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser(mjöl, bakpulver och salt) i en bunke. Skär sedan smöret i små bitar och blanda till en jämn smet med den torra blandningen. Häll sedan ner mjölken och olivoljan i blandningen och rör om noga Skölj grönsakerna, skär paprikorna i små tärningar, häll sedan ner allt i bunken och rör försiktigt. Klicka ner degen, med grönsaker i, i muffinsformar.
  3. För en mer smakrik upplevelse kan du strö över lite grillkrydda över dem innan gräddning.
  4. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 200 grader i 20-25 minuter
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Asha1 1 mars 2011

    Goda! speciellt med grillkrydda eller annan krydda.

  • RGfurulund 22 oktober 2012

    Jag har använt 5 dl vetemjöl, 1 dl rågsikt och ersatte mjölk med matlagningsgrädde. Degen blev väldigt torr så jag blandade i 1 matsked extra olivolja och 1 dl extra grädde. Gräddade muffinsen 26 minuter. De blev lite salta så jag kommer att minska saltet till 1 tesked istället nästa gång. Annars högt betyg till dessa mumsiga muffins!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.