Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga mumiekakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

För beskrivning i bilder hur man gör kakorna så kan ni kika in här: http://www.flickr.com/photos/onasut/sets/72157625261083192/ Inspirationen är tagen här http://noemptychairs.wordpress.com/2010/10/19/halloween-cookies-mummies/ , men sen har jag kanske anpassat och översatt lite som jag vill. Kolla gärna in för att se hur fina mumierna kan bli när någon som nog gjort ett par fler mumier än jag gör dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader C.
  2. Jag gjorde degen på mammas magiska vis, med matberedaren. Gjorde degen i två omgångar, hälften i taget för att matberedaren skulle klara av det. Vill man göra på mer traditionellt vis kan man först vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätta äggen. Blanda de torra ingridienserna och tillsätta dem. För att det ska gå lättare att forma mumierna så kan man kyla degen 20 minuter i kylskåp, det hoppade jag dock över. Mumierna består av två delar ett runt huvud och en morotsformad kropp. Grädda i 8-9 minuter, låt svalna helt.
  3. Smält den vita chokladen och tillsätt matfettet, doppa mumierna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna. När de börjat stelna rita mumielindorna med hjälp av en kniv. (Jag tyckte mina stelnade så långsamt så jag ställde in dem i kylskåpet en stund.) Smält den mörka chokladen och peta dit ögon, jag använde en kniv för att göra det. Förvaras kallt.
  4. Tada! Färdiga! Ta med till halloweenfesten!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.