Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mungbönsallad med halstrad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supernyttiga och goda mungbönor tillsammans med en saftig lax, blir en nyttig och balanserad måltid. Om du glömt att blötlägga mungbönorna, dubbla bara koktiden på dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka mungbönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, finhackad rödlök och spenat.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 47-50 grader, ca 5 minuter per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.