Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mungbönsplättar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vegetariska läckerheter från Korea, fullproppade med nyttigheter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg mungbönorna enligt instruktionerna på förpackningen (exempelvis över natten).
  2. Förväll böngroddarna och grovhacka dem. Finhacka purjolöken. Förväll salladskålen och finhacka även den. Mixa mungbönorna till en tjockgrynig smet och blanda i de övriga ingredienserna. Häll i sesamolja och pressa vitlöken, salta och peppra.
  3. Klicka ut smeten till lagom stora plättar i en stekpanna och stek i olja på hög värme.
  4. Servera med soja, som förrätt eller tilltugg.

Kommentarer (1)

  • Mellowity 15 juli 2009

    Hej! Det var verkligen ett spännande recept, jag gillar allt som har med pankakor och plättar att göra. Jag hade lite svårt att få till den, speciellt mängden kål och vatten. Men jag lär försöka igen. Tummen upp!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.