Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här är som goda amerikanska donuts

Ingredienser

Instruktioner

blanda allt och näst sist smör och sist mjölet. låt degen vila i 30 minuter.Ta upp den och kavla ut den .Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har.Det kan vara en liten coca cola lock eller mindre, låt jäsa en stund. Lägg olja ca 6 dl i en kastrull och värm och lägg försiktigt en i taget, vänd när den har blåst upp sej och fått lite färg ungefär 1 minut på varje sida. Sedan ta upp munken och lägg sockret eller smält chokladen (en vanlig blockchoklad som man smälter under vattenbad) i en tallrik och blanda tills munken har fått i sig sockret. Smaklig måltid!!!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • qwewq 20 juni 2008

    , Hej ! :D , Dena här satsen är förstor för mej , om jag ska ha halva . satsen , går det bra att bara dela upp satsen i halva?

  • warcard 10 februari 2009

    Tack för detta recept. Alla mina vänner tyckte värkligen om dessa munkar. :D

  • FlavourXplorer 22 april 2009

    Tack!! Donutsen blev bra men vi kunde inte fritera dom :( Men det gick bra för att vi satte dom i ungnen istället... Superstort TACK!! Det finns nästan inga recept på munkar som är bra. O.B.S Smält inte smöret i micron!!!! Kan förekomma XPLOTIONER!!

  • j-jasse 19 september 2009

    ALLTSÅ SERIÖST. ttack för receptet!

  • Okänd 31 mars 2010

    Det här var de bästa munkar jag nånsin ätit!! TACK FÖR ETT SUPER RECEPT! det här ska prövas om och om igen!! en klar 5 av mig

  • hhun 4 april 2010

    har inte gjort de än, måste bara springa ner till ica och köpa lite choklad sen ska de lagas, hoppas de blir goda :D

  • Tessoooo 17 oktober 2012

    Håller på att baka det här nu. Men när jag la i mjölet så va det ingen deg utan mer som en sörja.. Vet inte om jag förstod receptet rätt.. 850 gram mjöl är väl 8,5 dl? Fick iaf ta massa mer mjöl så att det blev en skaplig deg iaf. Hoppas att allt går som det ska nu bara :)

  • jagvilleinteregistreramigffan 29 oktober 2012

    Tesso: 1 dl Mjöl = ca 60gram mjöl 8.5dl mjöl blir då 510 gram, långt ifrån 850. Mjölet packar ihop sig, eller blir luftigt om du häller/skopar ur en mjölpåse, därför borde det alltid vägas. IKEA har en billig digital gramvåg, alla borde ha en i hemmet! Smöret behöver inte vara smält, degen blir möjligt lite fastare om inte men ingen större skillnad. Se bara till att det är rumsvarmt och mjukt först ! Gjorde nyss mycket fina munkar på ett recept väldigt likt detta och ska testa detta senare, tvivlar inte på att det blir mycket fina!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.