Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Munkar som inte ens din kardilog kan motstå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 grader). Smula jästen i en bunke, tillsätt salt och låt jästen smälta. Häll i socker, degspad, ägg och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa ut munkarna och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Fritera munkarna gyllenbruna och vänd dom i socker.
  3. Brukar ta mig mig dessa munkar till fika på jobbet och det tar inte lång stund innan alla läkare mm har hunnit tömma fatet. Garanterat goda med andra ord ;-)

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • pijaja 21 november 2007

    Dom är bara SÅÅÅ goda!!!!!

  • joakim95 20 februari 2008

    ja gska testa dom här och ha med fika till skolan tror jag!

  • Jehan 22 februari 2008

    En liten fråga, kan jag göra dem med torr jäst och blir det lika goda som med färsk jäst? och hur mycket jäst ska jag tillägga? PS: Jag bor utomland oh hittar inte färsk jäst=( Tackar på förhand!

  • welma 6 mars 2008

    Verkligen supergoda!!!!

  • Britney-spears 18 mars 2008

    I love douhnut!

  • Britney-spears 18 mars 2008

    Douhnut :D

  • emil95 17 juli 2008

    hur många grader ska man fritera dom i?

  • gilmo 5 januari 2009

    behöver man en fritös eller går det å fritera dem på nåt annat sätt?

  • MysMia79 12 januari 2009

    Det går att fritera i vanlig kastrull. Full värme tills det slutat "knastra" sen kan du sänka ett snäpp eller två. Men ha ALLTID locket i beredskap!! HÄLL ALDRIG VATTEN PÅ OLJA!!!!!

  • bakmamman 19 januari 2009

    hej vilken olja ska man ha o hur vet man när oljan e tillräckligt varm för at friteras?

  • piapaulina 26 januari 2009

    Mums...dom var goda...kommer absolut att göra dom igen:)

  • Challa 22 augusti 2009

    Jag skulle också vilja veta vad man bör ha för olja att fritera dom i.

  • taranom 31 mars 2010

    wow asså!!!! verkligen goda!!!

  • Ninjin72 2 april 2010

    Jag tycker att de inte var tillräckligt söta. Jag hällde till lite mer vaniljsocker och socker. Jag fritera på 180C-200C! :)

  • puntella 2 november 2010

    Har en doughnutmaker har aldrig testat den, kanske borde försöka med det här receptet nan gang...

  • MysMia79 27 november 2010

    Sjukt goda och väldigt många. Gick hem hos alla här, barnen, sambon, grannpojken och mormor ;) Kommer absolut göra dessa igen

  • Doriiz 16 mars 2011

    man kan använda kokosfett och rapsolja ca 1 liter, raps är nog lättast. Oljan ska vara 180°C och det vet du lättast genom att ha en stektermometer i kastrullen (kan man köpa på Ikea eller vilken hushållsaffär som helst)

  • Medaso 9 november 2011

    Det här är nya favorit receptet på munkar! Godare än köpta och klart mycket billigare Femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.