Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kan lätt göras till många .

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. Hacka murklorna fint. 2. Fräs löken lätt i smöret någon minut. Tillsätt de avkokta muklorna och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Krydda med lite vitpeppar, helst nymalen. Pudra över matlagningsmjölet. 3. Späd med grädden under omrörning och uppkok samt smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka under sporadisk omrörning i minst 10 minuter eller tills den får lagom tjock såskonsistens. Smaka av såsen med en aning salt om det behövs och såsen är klar för servering. Så här långt kan man förbereda några timmar i förväg. 4. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa osten och blanda ingredienserna till fyllningen. Putsa laxfilén helt fri från ben, dela sen laxfilén i 4 st lika stora delar. 5. Lägg varje bit med skinnsidan ner på skärbrädan. Skär med en vass kniv ett snitt mitt uppe på varje filé så att det bildas en "ficka". Se till att snittet inte blir för djupt i början och slutet. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form eller långpanna och fördela ostblandningen i "fickan" på varje laxbit. Pensla bitarna lätt med olja och salta en aningen. 6. Ställ formen med laxen på ett galler i mitten av ugnen och baka laxen tills den är klar. tiden varierar på hur "höga" bitarna är men någonstans 6-16 minuter. Ta ut emellanåt och se hur de ser ut. . Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Lägg sedan lagen på heta tallrikar och fördela såsen runt om amt garnera med en citron eller lime skiva. Servera med nykokt pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenasand 12 februari 2010

    Jag blev så glad när jag såg det här receptet! Min mamma har gjort det ett par gånger hemma från boken där det urspringligen finns med, och det är verkligen supergott!!!! Bästa fredagsmys-receptet jag vet! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.