Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Müsli med nötter och äpplejuice

 
  • Serverar: 20-40 portioner
Skriv ut

Förutom att använda denna müslin i frukostfilen är den också god att strö över frukt. Jag provade att strö den ljummen över skivade apelsiner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta de hela hasselnötterna i ugn i 225° tills de får fin färg och skalet börjar krackelera. Sänk ugnsvärmen till 175°
  2. Gnugga bort skalen på hasselnötterna med hjälp av en ren frottéhandduk.
  3. Hacka mandel och valnötter grovt. Alternativ: Skålla mandeln och använd hela mandeln. Blanda alla torra ingredienser förutom hasselnötterna och nyponpulvret. Bred ut på en långpanna (gärna bakplåtspapper på).
  4. Blanda äppeljuice och vaniljsocker. Fördela vätskan över de torra ingredienserna, blanda väl.
  5. Rosta i knappt 200° varm ugn i 30 min. Rör om ordentligt ofta! Låt svalna. Låt allt stå några timmar, gärna över natt.
  6. Blanda nyponskals-mjölet med russinen innan de blandas i muslin,, tillsätt även de rostade hasselnötterna (ev delade). Häll över på en burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.