Förutom att använda denna müslin i frukostfilen är den också god att strö över frukt. Jag provade att strö den ljummen över skivade apelsiner.
Instruktioner
- Rosta de hela hasselnötterna i ugn i 225° tills de får fin färg och skalet börjar krackelera. Sänk ugnsvärmen till 175°
- Gnugga bort skalen på hasselnötterna med hjälp av en ren frottéhandduk.
- Hacka mandel och valnötter grovt.
Alternativ: Skålla mandeln och använd hela mandeln.
Blanda alla torra ingredienser förutom hasselnötterna och nyponpulvret. Bred ut på en långpanna (gärna bakplåtspapper på).
- Blanda äppeljuice och vaniljsocker. Fördela vätskan över de torra ingredienserna, blanda väl.
- Rosta i knappt 200° varm ugn i 30 min. Rör om ordentligt ofta! Låt svalna. Låt allt stå några timmar, gärna över natt.
- Blanda nyponskals-mjölet med russinen innan de blandas i muslin,, tillsätt även de rostade hasselnötterna (ev delade). Häll över på en burk.
Publicerat den
4 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar