Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Müslibar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

För dig som tränar, ”friluftsar” eller bara är sugen på någonting gott, kan dessa bars vara perfekt! De passar med andra ord lika bra som en god kaka till kaffet, som ett snabbt mellanmål innan träningen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 C. Klä en liten långpanna (ca 17 x 28 cm) med bakplåtspapper. Rör ihop Guldmüsli, aprikoser, pumpafrön och vetemjöl i en skål. Blanda smör, socker och honung i en kastrull och låt allt smälta på låg värme på spisen. Koka sedan blandningen på medelvärme ca 5 minuter. Rör om då och då. Ta av kastrullen från spisen och häll i müsliblandningen. Blanda noga och bred ut massan i långpannan och tryck ut den med en sked. Grädda i mitten av ugnen 20 – 25 minuter. Ta ett bakplåtspapper och lägg över kakan. Tryck, med hjälp av en grytlapp då det är varmt, ut massan igen. Låt svalna något och markera där efter ut 14 kakor med en kniv. När kakan är helt sval, ställ in hela formen i kylen ett par timmar. Skär slutligen ut bars med en vass, sågtandad kniv. Förvara müslibarsen i kylen i en tät burk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.