Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Müslikaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En kaka med mycket tugg, som namnet säger. Det är inte lätt att hitta en lämplig müsli på den omfångsrika hyllan med frokustprodukter. Det ska vara müsli med få tillsatser och har lågt kolhydratvärde. Frebacos basmüsli fungerar fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt flytande margarin, lättyoghurt och till sist blandningen av müsli, vetemjöl och bakpulver.
  2. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 20 minuter i 200 grader varm ugn. Stjälp upp kakan.
  3. Servera med ett osötat äppelmos eller med okokta äppelbitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pension 16 oktober 2008

    En mycket god och nyttig kaffekaka alldeles lagom sötma.

  • stinapettersson 13 maj 2009

    Inte så söt att den känns som kaka men tillräckligt för att vara god. God men inte för god(så att man inte äter mer än man bör). Lagom mellis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.