Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik muslimsk rätt från södra Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kycklingen eller biffen i lite olja så den får färg, tillsätt sedan löken och låt mjukna.
  2. Slå över kokosmjölken och eventuellt lite extra vatten, skiva och lägg i potatisen samt de eventuella jordnötterna. Krydda med curryn, salt, pressad lime, chili, socker och fisksås.
  3. Låt såsen puttra tills potatisen är färdig, smaka av och tillsätt det som eventuellt saknas, servera med kokt ris och en extra limeklyfta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lennart_58 7 september 2009

    Gammal favorit i repris. Mmmm, gottigotti 5p, tackar tackar.

  • reine74 7 augusti 2011

    Men hallå en muslimsk rätt från södra Thailand är inte thailändare buddister men gillade receptet

  • Sanjer 1 mars 2013

    Jättegott. Riktigt kryddigt så som indiskt ska vara. Jag hoppade dock över att ha potatis i, tycker att det är godare utan.

  • Matmor32 29 september 2013

    ska prova göra denna curry rätt. hoppas de smakar bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.