Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk skaldjursgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är enkel att göra trots att den ser avancerad ut. Mycket smak och färg gör grytan populär på middagsbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina scampin och musslorna, skär fisken i mindre bitar. Finhacka chili, citrongräs och schalottenlök. Hetta upp en wok eller stor gryta med lite rapsolja. Fräs chili, citrongräs, schalottenlök, ingefära och vitlök i någon minut.
  2. Tillsätt buljong och kokosmjölk. Låt koka i ca 15 minuter.
  3. Riv limeskalet och pressa saften ur limen och häll både skal och saft i grytan. Lägg ner scampi, musslor, fisk och sjud i några minuter. Tillsätt sockerärter och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.