Denna enkla rätt med musslor i chili- och tomatsås är elegant och minnesvärd.
Instruktioner
- Finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna med lock på hög värme. Lägg i lök, vitlök, chili och lagerblad och fräs 2-3 minuter, rör om ofta, tills löken har mjuknat.
- Tillsätt vinet och koka upp. Blanda ner tomater och fiskbuljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 10 minuter tills såsen har kokat ihop.
- Tillsätt musslorna, lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 5 minuter, skaka pannan då och då, tills musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Rör ner persiljan och servera musslorna i såsen med bröd.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hett och gott!
Jättegott!!!!