Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade musslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Oj, vad gott detta är. Jag brukar dock utesluta lime och timjan/persilja och det blir lika gott. Brukar ha detta som förrätt eller tillsammans med en tallrik av annat småplock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten.
  2. Låt koka under lock ca 5 min. Ta loss musslorna och lägg dem i ena skalhalvan på ett ugnsäkert fat. Blanda ihop kryddsmöret. Klicka det på musslorna. Hit kan du förbereda.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen i 3-5 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gourmet-Ia 15 mars 2009

    Väldigt gott! Tycker däremot att det är synd att utesluta persiljan och limen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.