Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor med vitt vin, grädde och fänkål

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Bjöd min vän Malin på detta recept. Kan tilläggas att hon sa redan innan att hon är mycket skeptisk mot musslor, eftersom när hon ätit det tidigare så har det inte varit speciellt gott. Efter första musslan kan man väl bokstavligen säga att hon rensade tallriken ren, bara skalen kvar då =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka fänkål och gul lök
  2. Smält smöret i en gryta, bryn lök och fänkål. Töm på vitt vin och grädde. Töm i allkrydda, örtsalt, vitpeppar och buljongtärningen. Koka upp och sänk sedan värmen så att det får stå och puttra.
  3. Skölj, tvätta, skrapa skalet och ta bort allt skägg på musslorna. Släng skadade, och knacka på de öppna för att se om de stänger sig. Släng de som inte stänger sig. Lägg dem i en skål.
  4. Höj värmen så att spadet kokar rejält. Töm i alla musslorna, på med locket. Vänta tills det kokar upp igen, sänk värmen. Kolla om musslorna öppnat sig, då är de klara. Släng de som fortfarande är stängda.
  5. Töm upp i djupa tallrikar strö persilja över.
  6. Servera med baguette som du rostat i ugnen och en iskall öl.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Amamatryd 17 mars 2012

    Är de alltid klara när de öppnar sig? Ungefär hur länge ska de koka?

  • tobietornado 16 april 2013

    Musslorna är klara när de öppnat sig. Släng de som fortfarande är öppna.

  • elpelarsson 2 oktober 2014

    Man behöver inte alls slänga musslor som inte har öppnat sig efter kokning - man har ju redan kollat dem innan. Grejen att slänga de som inte öppnat sig efter tillagning är något påhitt som kommit senare, inte alls något som har gjorts "i alla tider".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.