Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad skaldjurssnäcka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att servera förrätten i ett snäckskal ger ett elegant intryck. Den här gången blir det särskilt exklusivt med skaldjur av alla de slag gratinerade i en utsökt vitvinssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och klyv den färska hummern och krabban. Tag ur köttet och skär det i bitar. Låt musslorna rinna av.
  2. Koka ihop lök och fiskbuljong eller musselspad några minuter. Tillsätt vin och grädde och koka ihop tills såsen reducerats till hälften.
  3. Klicka ner matfett och smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
  4. Fördela skaldjuren i snäckor eller portionsformar och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i 275 grader, 5-6 minuter, tills ytan fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.