Instruktioner
Koka upp 1 liter vatten med 3 msk hummerfond, vitt vin och spadet från tomaterna i en kastrull.
Skölj och skrubba musslorna. Släng musslor som inte är stängda.
Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna/wokpanna, tillsätt löken och vitlöken och stek på medelhög värme i 3 minuter.
Strö saffran och chilipulver över löken och fräs i 2 minuter till.
Tillsätt riset i pannan och blanda runt med löken. Späd med 2 dl av buljongen och låt koka in. Späd sedan kontinuerligt med buljong allteftersom vätskan kokar in i riset. Rör om då och då.
Efter ca 20 minuter är riset nästan klart, vänd då ner musslorna i pannan och låt dem öppna sig, det tar ca 3 minuter. Tillsätt hela tomater, haricots verts och räkor. Blanda runt, lägg på havskräftorna och låt allt bli varmt.
Skär citronen i klyftor och servera till paellan.