Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor i tomat och chili

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna enkla rätt med musslor i chili- och tomatsås är elegant och minnesvärd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna med lock på hög värme. Lägg i lök, vitlök, chili och lagerblad och fräs 2-3 minuter, rör om ofta, tills löken har mjuknat.
  2. Tillsätt vinet och koka upp. Blanda ner tomater och fiskbuljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 10 minuter tills såsen har kokat ihop.
  3. Tillsätt musslorna, lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 5 minuter, skaka pannan då och då, tills musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Rör ner persiljan och servera musslorna i såsen med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JOS1 14 november 2010

    Hett och gott!

  • linndsy 8 februari 2011

    Jättegott!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.