Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor i grädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Perfekt att servera till vännerna på Nyårsafton eller lyxa till det med din älskling!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka all lök, smält smöret i en rymlig kastrull och i med löken. Låt fräsa i ca 2-3 min eller tills löken mjuknat. Lägg sedan i musslorna och koka under lock i 4-5 min (släng dem som inte öppnat sig eller är trasiga).
  2. Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar.
  3. Häll i vinet och hackad persilja i kastrullen och koka i ca 10 min utan lock. Sätt kastrullen åt sidan och häll i grädden.
  4. Häll såsen över musslorna och garnera med några blad från persiljan. Servera med vitlöksbaguetter och vitt vin. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lina49 19 oktober 2013

    Hej, Kan en fryst mussla öppna sig vid kokning? Hälsningar hp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.