Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor i risrand

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Musslor på burk är en användbar konserv. Kan serveras kalla i sallader och varma som fyllningar i t ex omeletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först riset enligt anvisningarna på förpackningen. Packa det sedan i en vattensköljd kransform. Låt musslorna rinna av. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt curryn och låt den fräsa med. Dofta över mjölet, rör om väl. Späd med vätskan till en slät, jämn stuvning, låt den koka 3-5 minuter. Smaksätt med citronsaft och ev salt om det behövs. Värm musslorna i stuvningen, men rör försiktigt så att de inte går sönder. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. (Stuvningen får inte koka sedan man rört ner äggulan, då kan den skära sig.)
  2. Stjälp upp riset på ett fat, häll musselstuvningen i mitten och servera rätten genast, t ex som förrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.