Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig färs under potatismostäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Favoriträtt med allt i en ugnsform!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala löken och finhacka den. Ansa och finhacka zucchinin. Fräs löken i lite olja i en gryta. lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den får färg. Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök och zucchini och fräs under omrörning ca 3 minuter. Häll i rödvin och vatten. Koka på svag värme ca 25 minuter.
  3. Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen och häll på grädde. Blanda ner ägg och smör och smaka av med salt och peppar. Vänd ner lite hackad timjan.
  4. Lägg färsen i en smord ugnsform. Bred moset över som ett lock. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Servera gratängen med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.