Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig falugryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott både till vardags och som bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

Dra skinnet av falukorven och skär den i skivor. Dela skivorna i 2-4 delar. Skär ölkorven i tunna skivor. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. Skiva de färska champinjonerna eller häll av spadet från burken. Fräs lök och svamp i fettet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, tomatpuré och smulad buljongtärning. Rör om och koka ett par minuter. Blanda i korv, paprika, gurka eventuellt skuren i mindre bitar och mjölk och koka i 5 minuter. Smaka av med lite smulad mejram, peppar och ev salt. Servera med ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.