Denna sås kan man ha som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas både kall och varm.
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i några minuter. Tillsätt muskovadoråsocker, vinäger, senap, tomater och soja samt en valfri smaksättning som kommer nedan. Koka sakta i 20-25 minuter.
- Smaksättning:
För en rökig smak: några droppar liquid smoke.
För en sydafrikansk touch: 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
För en italiensk smak: 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
För en asiatisk smak: 1 msk riven ingefära, ½ färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Publicerat den
28 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här receptet har jag också =) Provlagade det för ca 1 månad sen. Den är inte alls dum som kall/ljummen sås till grillat.
Ja visst är den god! Bra allroundsås :-)