Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig grillsås

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Denna sås kan man ha som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas både kall och varm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i några minuter. Tillsätt muskovadoråsocker, vinäger, senap, tomater och soja samt en valfri smaksättning som kommer nedan. Koka sakta i 20-25 minuter.
  2. Smaksättning: För en rökig smak: några droppar liquid smoke. För en sydafrikansk touch: 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice. För en italiensk smak: 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron. För en asiatisk smak: 1 msk riven ingefära, ½ färsk chili och 1 stjälk citrongräs.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Glitterfia 2 juni 2010

    Det här receptet har jag också =) Provlagade det för ca 1 månad sen. Den är inte alls dum som kall/ljummen sås till grillat.

  • eva_jonte 3 juni 2010

    Ja visst är den god! Bra allroundsås :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.