Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig höstgryta med vin o kantareller

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hade nötkött och tänkte göra kalops, men guben hade en vinflaska och då tänkte jag direkt att jag skulle hitta på något nytt istället. Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra och stek till fin färg. Lägg ner det i en gryta. Vispa ur stekpannan med vatten och häll över köttet. Smaksätt med rosmarin. Tillsätt morötterna, skurna i mindre bitar eller stavar, och kantarellerna.
  2. Slå på vinet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna. Vätskan ska täcka köttet, så tillsätt mer om det behövs. Tillsätt enbär och kryddpeppar. Låt puttra tills köttet är mört ca 1 timme.
  3. När 15 minuter av koktiden återstår tillsätter du mjöl utvispat i lite vatten och reder av till en bra konsistens. Sedan tillsätter du gelé och grädde och låter det puttra tills det är klart. Använd soja så att det blir en fin brun färg.
  4. Servera med potatis och grönsaker!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • vifrix 15 oktober 2011

    Jättefint recept, god och mustig gryta!

  • Marre73 15 oktober 2011

    Tack!Blev lite likt kalops men inte riktigt.

  • Gul13 28 november 2011

    Tack för receptet. Gott och mustigt en november kväll. Jag använde dock lamm.

  • Marre73 28 november 2011

    Vad härligt,hoppas det blev bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.